Kandalló, ahogy Ön szeretné:egyszerűen, tisztán, dizájnosan
Telefon: 06 (20) 502 7091
E-mail: info@biokandallo.hu
Főoldal / Gyakori kérdések

Gyakori kérdések

Hogyhogy nem kell kémény a biokandallók mûködtetéséhez?
A bioalkohol égése során vízpára és minimális mennyiségû széndioxid termelõdik, ezért nincs szükség az égéstermék elvezetésére.

Nem kell engedélyeztetni a biokandallók beüzemelését?
A biokandallók nem engedélykötelesek, mivel nem termelnek gázt vagy füstöt.

Biztonságos a nyílt tûzterû kandallók használata?
Amennyiben betartjuk a biztonsági elõírásokat, a biokandallók üzemeltetése teljesen biztonságos.

Hogyan kell beüzemelni?
A falba építhetõ típusok esetében a falba vagy gipszkartonba kell beépíteni a megadott beépítési méreteknek megfelelõen. A falra szerelhetõ típusok esetében egy pár szerelõkonzol segítségével tudjuk a falhoz rögzíteni. Ezt követõen a tûztérbe bele kell helyezni a belsõ acéllemezt - melyre már elõre felszereltük a kandallórácsot - és az alkoholtartályt(okat). Beletöltjük a kívánt mennyiségû bioalkohol, maximum a tartály 2/3-ig. A gázgyújtóval határozott mozdulattal begyújtjuk.

Hogyan tudom eloltani a tüzet?
Minden termékünkhöz tartozékként adunk egy (az adott típushoz tartozó) tûzfojtót, mellyel könnyedén el tudjuk oltani a lángokat.

Hol tudok bioalkoholt beszerezni?
Bioalkoholt mi is forgalmazunk, illetve megvásárolható a különbözõ webshopokban.

Lehet a biokandallót a benzinkúton kapható etanollal mûködtetni?
Nem, a benzinkúton kapható etanol neve E85, ami azt jelenti, hogy 85%-a etanol, 15%-a pedig benzin. Ha ezzel mûködtetjük, akkor egy idõ után benzinszagot fogunk érezni.

Tényleg teljesen szagtalan a biokandalló?
Az alkohol valóban szagtalanul ég. Ha azonban a tartályba beleesett por és egyéb kosz ráég a tartályra, akkor ennek eloltáskor lehet enyhe, kellemetlen szaga. Nagyon fontos ezért ügyelni a tartály tisztítására! Se a tartályban, se pedig a tartályon ne legyen odaégett kosz, vagy por!

Lehet olcsóbban is biokandallót venni?
Igen, lehet. Azok a kandallók azonban Németországból importált kínai gyártmányú kandallók. Mi egyre több típust Magyarországon készítünk, és így nem tudunk versenyezni a kínai árakkal. Cserébe viszont jobb minõséget adunk, ár-érték arányunk nagyon jó. (A nyugati országokban készült termékek a mieink 2-3-szorosába kerülnek.)

     
3 + 1 OK, amiért ügyfeleink minket választottak:
1. Egyedi gyártás, bármilyen igény kielégítése
2. Hazai  termék
3. Állandó akciók
+1 Kiváló ár-érték arány